dissabte, 28 de febrer de 2015

HOMENATGE A ANTONI FERRER

El divendres, 27, després de la presentació del poemari d'Antoni Ferrer, Variacions Goldberg, el nostre col·lectiu de poetes del Camp de Túria, amb la col·laboració de l'Ajuntament de L'Eliana, la Universitat de València i el Centre d'estudis locals  d'aquesta localitat, va retre un homenatge al gran poeta nascut en l'Alcúdia de Crespins i veí de L'Eliana. L'acte va contar amb la presència d'una gran quantitat de poetes de la nostra terra que volgueren sumar-se així a l'homenatge. Tots ells havien participat en un llibre que ha publicat l'editorial Onada amb el títol de Els déus no abandonen Antoni. Homenatge a Antoni Ferrer. Aquestes són unes quantes fotografies de l'acte; a la galeria fotogràfica hi són altres  64 de diferents moments. En elles estan tots els que s'acostaren al micròfon a recitar o parlar i també hi ha altres de l'homenatjat i del públic.

Aquest és el text amb què LletrAEdeta va iniciar l'acte:

LletrAEdeta és un col•lectiu d’escriptors del Camp de Túria. Fou creat l'estiu de 2013 amb la finalitat de divulgar i promocionar l'activitat literària en valencià en aquesta comarca. L'homenatge que amb la present obra ret a Antoni Ferrer és una de les activitats que el col·lectiu ha organitzat i preparat amb un goig més profund. I sí, diem ret perquè volem fer públic el reconeixement a Antoni Ferrer. La seua obra ho mereix. La seua persona, també. Considerem que hi ha una mancança en aquest sentit, davant la producció del poeta de l'Alcúdia i veí de l'Eliana.

Com que no tenim la consciència tranquil·la (això només és per als desmemoriats, com va dir Joan Fuster) ens agradaria que aquest recull de poesia fóra el nostre homenatge cordial a Antoni, l’homenatge de tots aquells que sentim com a pròpia la seua obra, amarada d'humanisme.

Antoni Ferrer ens ha fet arribar els versos més íntims i poderosos amb la calidesa de la cultura clàssica i cristiana, amb una veu sàvia i aciençada com poques. Els seus versos commouen vivament el lector. Ha estat així, des del classicisme reviscolat, el de Kavafis que hem volgut adaptar un vers del poeta alexandrí per titular l'homenatge.

Així doncs, vora una vuitantena de poetes d'arreu de la nostra geografia literària han volgut participar des de la pluralitat de llurs veus, de llurs expressions, en l'homenatge. La proposta del nostre col·lectiu fou acollida amb l'entusiasme que sols un nom com el d'Antoni Ferrer és capaç de despertar. D'alguna manera, hem volgut tornar-li el delme, l'òbol de la magnífica peripècia vital i literària, amb la mateixa moneda que ha conreat: la poesia. A tots ells, a totes elles, moltes gràcies.

Finalment, LletrAEdeta vol agrair a l'Ajuntament de l'Eliana, a la Universitat de València i al Centre d'Estudis Locals de l'Eliana la bona acollida que aquest homenatge ha tingut i el seu honrós mecenatge.

Sens dubte, Antoni Ferrer mereix aquest homenatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada